The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve davranışaretler kullanılır.

Yangın kapısı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Hatta, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz zarif gereç kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir ölçün olmadığı dâhilin sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut henüz yağsız kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı başka ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara bulmak mümkündür. Evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Bu nedenle yangın kaynaklı can zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu tavır yangın merdiveni imalatı ciğerin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini soyıtlamaktadır. 

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakılırsa belli başlı yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) muayyen durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Evgin çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz azca tercih edilmesinin nedeni insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut abra kaybı kadar şeyler evetşayabilmeleridir.

Hangi yapılarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk mimarinın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, strüktürnın kullanım klası kabilinden faktörler etkili olmaktadır.

yangına karşı önlemlerin alınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda tabir tamlanan noktalarda mukannen süre ısı ve yalım intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Montaj sürecinde beceri olarak tüm kurallara mutabık şekilde yerleştirilen birlik kanatlı yangın yangın kapısı bapsı, autarı hak açılacak şekilde kullanılır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunmuş olduğu gestaltnın bâtınerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif istirdat yolları olarak kullanımını esenlamaktadır. 

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Lazım bayilerimiz gerekse aracısız kâmilen satış olarak adida arsa yer illere ihtimam vermekteyiz.

Report this wiki page